1 февр. 2016 г., 08:18

И днеска мина 

  Поэзия
451 0 2

И днеска мина. Утре се подготвя.
Вчера е в историята вече.
Тежим на мястото си като котви,
Стремим се от проблемите - далече.

 

Намотваме кълбото на живота си,
към старостта която ни очаква.
Задаваме си глупави въпроси
и с нови вехтории пълним раклите.

 

Желаеме се или се обичаме,
но скрито някак, никой да не види.
И в огледалото не си приличаме,
външно сочни, вътрешно сме гнили.

 

Упрвкваме се без да се признаваме.
Очите разговарят с гърбовете.
Вземаме с надежда да не даваме,
а искаме за бъдното да светим.

 

Съдници сме на дела и думи.
Пледираме за истини, а лъжем....
Днеска мина. Хванахме си сумата.
Утре, на пангара ще се пържим.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??