28 нояб. 2008 г., 20:19

И ходя 

  Поэзия » Другая
534 0 0
               И ходя

И бързо крача по паважа
на този град с неравни улици.
Превъртам и редя дублажа
на филмовите си приумици.

Илюзия, че не съм тука,
ме блъска в строга география,
че други ширини измервам
с координатна епитафия.

И ходя, ходя и поглеждам
как нови домове на блудници
строят вековната заблуда,
че злато се кове с безумници.

Прикривам свойто отвращение,
но трябва да вървя нататък.
Ще срещна, може би, с разбиране,
наивността на суетата.

© Ди Цветкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??