Като човек на словото, все пак,
различни имам си прийоми
и техники - на всеки буквен знак
да му придам конкретна роля
и режисирайки спектакъл нов
от старите, познати думи,
да вдъхна част от чудния живот
на листа - сцена изрисувана.
Като жена си имам също маниер,
кокетнича, с очи флиртувам.
А от мъжа изисквам да е кавалер
и в тривиалното общуване.
Държа се принципно на висота -
високи токчета, високи цели.
На тайния ми оръжеен склад
амурчовците биха завидели.
С изпитан майчин съм подход -
не се старая - идва ми отвътре.
Децата ми не тънат в скъп разкош
и самородни са, не ги излъсквам,
но щом подирят път към съвестта,
на старини с която ще живеят,
посока в ласкавата, опитна ръка
спокойни са, че ще намерят.
Единствено при теб, любими мой,
не чини никаква методология!
Най-честа, тактиката "Бий отбой"
ми изиграва калпав номер;
а ти си толкова непредсказуем,
че гениален да измъдря план,
не ще сработи. Да съм влюбена -
аз подстъп друг към теб не знам!
© Таня Донова Все права защищены