https://www.youtube.com/watch?v=dWdGFHa8Pz4&feature=player_embedded
Още седмица-две…
Още седмица-две -
и навън ще се стопли,
ще се синне небето,
ще разцъфнат цветя.
Ще изсъхнат под слънцето
калните локви,
ще изчезнат в горите
мъглите, снегът.
Още седмица-две -
ще се върнат в гнездото
двата щъркела, крачили
по чужди места.
Ще забие пак в бора
кълвачът длетото,
ще потърсят гугутките
свойте стари гнезда.
Още седмица-две -
ще си дойдат във вкъщи
мойте близки, намерили
хляб в чужда страна.
Цяла зима копняла
това тяхно завръщане,
ще отпусна душата си,
ще прогоня страха.
Още седмица-две...
Чувствам - жива съм още.
Боже, грях ли е, боже,
да обичаш така
пролетта, двата щърка,
гугутките в нощите,
свойте близки … и толкова
други земни неща!
© Венета Все права защищены