Вали. Сива капчукова песен
звънти по прозорците (слепи очи).
Тъмно е. Мракът в душата ми влезе
и сърцето на две разполови.
Едната половина безжизнена рана,
от думи горчиви и болка умря.
Другата... тя за тебе остана
топла, туптяща. Напук оцеля.
Тихо е. Само часовникът бавно отмята
последните мисли на днешния ден.
Вали. Сълзите ми кротко заспаха,
а надеждата будна остана във мен,
защото половинката там още диша,
а с твоята вече стават една.
„Обичам те” в този стих ще напиша
и пак ще съм цяла, когато заспя...
© Биляна Битолска Все права защищены
Кети, думите ти топлят душата ми! Благодаря!