28 июл. 2010 г., 23:08

И в теб е имало поезия... 

  Поэзия » Другая
444 0 0

Но само, че и в теб е имало поезия –

парченце пламък във двореца заскрежен,

красива дума насред грозни междуметия,

любовен полъх чак до лудост нажежен...

 

И как си искал да настигнеш вятъра,

да литнеш със косите си в едно,

да гледаш без тъга в очите на театъра

и да намираш всичките игли в копà сено...

 

Така, безкрайно гаснещ по  миражите,

си впел съдбата си във гордостта...

Безумен и четящ през ред паважите,

отсяващ залъка добро от користта!

© Симона Гълъбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??