23 сент. 2011 г., 12:56

Иде, иде... 

  Поэзия » Юмористическая
619 0 6

Чувам стъпки. Някой иде.

Тромави са, скърцат даже.

През шпионката поглеждам,

хей сега ще се покаже...

 

Няма никoй. Само звук.

Търкам си със пръст ухото.

Чувам ясно, сякаш тук

е на крачка от стъклото.

 

Ще изляза да погледна.

Идва някой в моя дом.

Изненадата - поредна,

сякаш че пристъпва слон.

 

Но къде го? Идва бавно...

Сляп ли съм? Не! Никoй няма.

Край! Прибирам се безславно.

Май съм във комична драма.

 

И тогава чак разбирам

що звукът е без картина.

В календара си се взирам.

Идва Новата Година.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??