„Иде ли Коледа, мамо?“
„Иде ни, рожбе, потрай!“
„Искам по Коледа, мамо,
да си играя безкрай!“
„Искаш, не искаш, почакай!
Имаш уроци, нали?
Сетне играй си, играй си! –
Може и малко бели!“
„Иде ли Коледа, мамо?“
„Иде ни, рожбе, потрай!“
„Искам на Коледа, мамо,
да сме щастливи безкрай!
Искам да бъдем щастливи
ВИНАГИ, мамо добра!
Нека и Коледи има,
а с тях – и детска игра!“
© Стоян Минев Все права защищены