Нова ледена епоха
замрази мечтите.
Динозаври надойдоха -
стъпкаха душите.
Кой със чалга,
кой с бухалка,
кой със член непълен -
речникът ридае жално,
в ъгъла захвърлен.
Вече най-богат се става,
щом си беден духом.
Словото не се продава,
а душата се купува.
Мили мои поетеси
и поети храбри -
да спасим поне езика
от убиване и гаври.
© Ники Все права защищены
След като прегледах темата "Когато писателите нямат топки" във форума, помислих си - "поне език да имат"...