Той винаги идва,
подобно на пролет,
и ми носи цветя
и със тях постила леглото,
на което се любим;
той угасва лунната светлина,
за да заспя
и да го сънувам;
той не си е отишъл
на сутринта,
а ми приготвя закуска
и ме събужда с целуване;
слагам устните си
върху неговите по чашата,
докато пия кафе
и му се любувам;
пожелава ми
да ми е лек денят,
а на възглавницата
ми е оставил бележка:
"Колко си хубава".
© Павлина Гатева Все права защищены