Две жени родиха тризнаци,
две хиляди - нито едно,
на времето това не са ли знаци,
че вървим по нанадолнище едно?
Че за архаичният ни, малък народ
идва онова фатално време,
когато ще се загуби българският род,
няма да кълне нашето семе!
Вик напразен, раздиращ тишината,
зов, но от кого, за помощ бърза,
щом като години в страната
никой за това обеца не си върза!?
© Никола Яндов Все права защищены
Мисля че вече е достатъчно голямо семейството ни.
Аз пък официално съм Димчо - по кръщелно и пашапорт (паспорт). Но предпочитам - Димо.