Бързам към тебе,
като на среща.
Ето, че вече
ти ме посрещаш
с правите улици,
сгради и хора,
с гълъб
приветстваш ме,
Нова Загора.
С мирис на лято,
цвете и слънце,
с парка, с липите,
зрящото зрънце...
Бързам към тебе -
към родната къща.
Нова Загора
ме в детство връща.
© Харита Колева Все права защищены