6 февр. 2009 г., 22:47

Игра 

  Поэзия » Философская
596 0 2
Животът – другото му име е загадка…
Човек на стартовата линия поставен -
роден е той да я отгатва!
Стартът е от детски писък известен -
и в този ден...
той се включва във играта.

Но зрителите пулят се учудени -
вместо пряката пътечка,
играчът тръгва в най-трънливи друми -
май обича да го мачкат...

Тръните по пътя викат им “житейските въпроси”.
Играчите сами грижливо ги засаждат,
после тъпчат ги до кръв с нозе си боси…

Но и друго има в регламента на таз игра-загадка -
по пътя свои стените сам да съградиш
сетне – стиска ли ти - да ги разрушиш.
В тях е отговорът на въпроса,
който сам ще зададеш...

А ако не можеш – лесното ще избереш –
ще ги заобиколиш…
Не си ли веч' жаден за отговори -
няма как да продължиш...

© Теодора Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??