Игра
Делници. Празници.
Хора и думи -
на път.
Искат.
Опитват се...
Как ли ще спрат
в нечий свят
ничий миг
да приютят?
Блъскат се. Спъват се
като деца.
Има ли
радостта
своя сълза?
Питам се. Питам те.
Махваш ми с длан.
С нас отминава светът
някъде там.
Грижим се. Мръщим се.
Плашим ли с пръст
яростта, смелостта,
вечния кръст?
Врътваме времето
в своя си танц.
В стъпките стъпваме
като в роман(с).
Пише ли
някъде
в него
дали
любовта старостта
ще победи?
Тръгвам си.
Слънцето
вече изгря.
...
Кой ли ще
победи
в тази игра?
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены