Играе си с мен Сатаната -
опасна и смешна игра:
ту златна пара на земята,
ту мъжки лъжливи слова;
ту "верни" другари за маса,
ту "истини" право в очи...
подхилва се мазно Пегасът,
провалът отровно горчи...
и нож от ръка на приятел,
и скършена млада мечта;
прогнилите стълби изкачвах
и падах в бездънна тъма...
Играеш си с мен, Сатана,
но кой ще спечели накрая? -
Аз стъпих на твърда земя,
а ти си изгонен от Рая!
© Кети Рашева Все права защищены