Следиш ли ме? Чувам ти стъпките сякаш...
Усещам дъха ти наблизо...
Не бой се, не ще си отида със мрака,
а с него в съня ти ще вляза.
Повикай ме! Няма от теб да избягам,
а жадно при теб ще дотичам.
Излъгах... Ще мине за ден, обещавам.
Не мина ли? Без да отричаш!
Боли ли да знаеш, че няма да дойда,
когато ти липсвам най-силно?
Не ми отговаряй. Разбирам, спокойно.
Пийни си за здраве: обилно.
Щастлива съм? Сякаш съм някоя друга?
Не, не е цветът на косата...
Недей си приписва чужди заслуги.
* * *
Обичах те силно... Познато?
© Елица Все права защищены