Стоях си аз сама в нощта,
замислена за самотата,
прегърната от тъмнината,
загледана в Луната.
Мечтаех аз да е до мен,
да ме съветва всеки ден
и критики да ми дарява
и истина да не спестява.
И странен хлад нахлу в нощта,
помислих си "това е тя"
прошепна нещо тихо, нежно,
целуна ме и пак изчезна.
Нощта бе тиха и красива,
Луната бледа самодива,
звездите с своята красота
плениха моята душа.
Събудих се на сутрината,
с мисълта единствена:
"Дали това бе тя,
или илюзия една?"...
© Надя Борисова Все права защищены