8 июл. 2009 г., 10:54

Илюзия за Рая 

  Поэзия
1010 0 10

От вчера миг -

нахално конфискуван -

витая.

Безприютна късна есен.

Приятелите -

сън недосънуван.

А вместо плач -

приижда ядна песен.

И помен няма!

Клетник - бита карта!

На хляб и сол.

Житейска мелодрама.

И - в ново време -

белег за стандарта!?! -

покръстиха ме -

форсмажорна дама.

Сънувала съм.

Вричане.

И песни...

Сънувала съм!

Пристан.

И приятел...

Абстракция -

със мисли безадресни -

скудея -

безпристрастен наблюдател.

В безсилие -

смирен агнец -

под ножа!

И в бедността - наивница.

До края!

За сбъркалите пътя

се тревожа...

Живот, Живот!

Илюзия за Рая.

© Донка Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??