Има хубави поети
О, има хубави поети.
Но аз дори не съм ги чел,
обзет от чувствата проклети,
на мъничък, но див петел!...
Нечутите слова умират...
Изгубват се във пошлостта!...
И други преходни стартират...
И пак е ощетен Света...
Аз знам, че този свят е хубав!
От Памтивека, той е нов!
Остава в Истините груби,
но пък не може без любов!...
© Христо Славов Все права защищены