"Още негри в Конго" -
някой беше казал.
От бате Митко помъдрях,
от мъдрост черна онемях,
от няма мида муз... а слушам
и само спомените си ще чувам.
От хитростта си поумнявам,
от поумняване се разболявам,
а с чичо Пенчо се разбрахме
да сме пивки... и се смяхме.
Е, как е - сън или реалност -
дали са думи на безумно луд?
А там, в музея на подбраните,
"избрани" топлят се - oт студ.
© Веселин Динчев Все права защищены