Има ли любов, кажете,
щом заспиваме облени в самота?
Щом сълзите зад усмивка крием,
щом сме толкова самотни през деня!
Любов ли е дългът и суетата,
задължението ли е всичко на света?
Любов ли е страхът от самотата,
привидното ли дава любовта?
Заспиваме до някой, който не обичаме,
света си правим пуст и зъл!
По този начин любовта убиваме,
да ни помогне дори и Бог не би могъл!
Замислете се какво "любов" наричате,
не е ли смисълът за всички на света?
Тя е тук, но ние вече не обичаме,
ние искаме единствено плътта!
© Антониа Димитрова Все права защищены