Провокирано от "Защо пишем" -
Райсън
Преда словестните си нишки -
от тях да си навивам стихове.
А трудно се издават книжки
в обърканите дни от снегове.
Добре, че сайтове безплатни
ни дават вече форум за това.
И златни или пък незлатни,
живеят в тях и моите слова.
Ще бъда аз доволен днеска,
ако вълнувам скъпия четец.
Да тръпне в него даже треска -
да се пречисти той, като светец.
В душата му да се отрони
една въздишка тиха в този миг.
Желание да го подгони
да се възрадва чак с неистов вик.
Тогаз от мен ще има смисъл
с тъкания от прежда ясен стих.
Спокойна ще е мойта мисъл,
че моя си читател аз открих.
© Никола Апостолов Все права защищены