Четейки наградени стихове,
спечелили даже първи места,
се запитах: Има ли смисъл
от смисъл в поезията сега?
Щом може да пишеш и така...
Че и да спечелиш челни места...
Но защо ли аз търся го, смисъла
в думите, в буквите даже,
очаквам да се покаже,
поне някъде в сричка една...
Да докосне с искричка сега
човешката ми жадна душа...
Може би защото
търся аз доброто!
Може би защото вярвам,
че има смисъл от смисъл,
че поезията и любовта
са вечни и те ще спасят света!
© Людмила Данова Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе: