Има такива мъже –
обръщат с хастара
нагоре
дрехата ти по мярка.
И после със своя си стил
ушиват ти нова рокля
и етикет слагат:
“По моя кройка и
подобие!”
Татус рисуват по тялото
и по душата ти
с ласка
където са минали.
В океан се превръщат
и давят до дъно във себе си.
Името си извайват
в скалите на мисълта ти-
чужди води да не го заличават.
Има такива мъже –
воини по съдба,
вдъхновители по звание,
мечтатели по душа.
Лечители по призвание.
© Живка Недялкова Все права защищены