И М А Н Я Р И
Карти нашарили в линии сини,
стиснали палци за бъдещ успех,
дните дълбаят и в нощи раними
гледат смълчаното кротко небе.
Щом се изкъпе и слезе луната,
тръгват след малък неверен компас,
златото търсят все под земята ,
а то е дълбоко заровено в нас.
Илия Вълчев
© Илия Вълчев Все права защищены