От Лапландия студена
тръгнали сте, знам, на юг.
Теб, шейната и елена –
скоро ви очаквам тук!
И да не забравиш само
ти какво си обещал!
Вече съм момче голямо
и играчки цял чувал
имам. Друго ми се иска,
Дядо Коледичко мой.
Моля те, недей се стиска!
Да го носи има кой...
Рудолф услужлив елен е.
Хайде, бързайте в галоп!
От Лапландия за мене
чакам новичък лаптоп!
© Борко Бърборко Все права защищены
сърдечен поздрав, приятелю.