Импровизация
не ми е дадено да знам за да отсъдя
не виждам всички гледни точки
и затова до смях ядосвам се и сърдя
все аз подреждам пъзелови плочки
дали съм в рамката или край нея
зависи колко правила съм усвоила (или нарушила)
страстта импровизира в границите на плътта
докато реализира в битка своята си сила
и после кротва в своето корито
докато изтича с нанос го затлачва
рибарите въздишат на открито
по въдиците им боклуци се закачат
картината е сбор от въгленови щрихи
игра на форми сенки светлини
отдавна всички съдържания са тихи
тук всеки сам решава си дали... или
заслушани на птиците в словата
ридаем в поднебесните си светове
за своя свят когато ни разказват
мечтаем някой да ни подари криле
© Лина - Светлана Караколева Все права защищены