"In vino veritas, in aqua sanitas"
От всяко лозе грозде хубаво не става,
ако с мерак не го отглеждаш ти.
От всяко грозде вино хубаво не става,
докато не прекипи и отлежи.
А хубавото вино най-добре се пие
на този ден, с приятели добри.
Да вдигнем пълни чаши всички ние
и за здравето на нашите жени!
© Петър Петров Все права защищены
Ако е "на ЗДРАВЕ", поне да е "на КРЕПКО ЗДРАВЕ" !
Явно "естетите дегустатори" се разбират с една дума , с един стих, или най-много с два куплета ...