Интригата развя коси от клюки,
изписа вежди със човешка суета,
загадъчно присви очи и се замисли
как да скрои поредната кавга.
Разделя тя сърца наивни,
преплита истината със лъжа,
кълне се: "Другите са грешни,
а аз съм с ангелски крила!"
Доволна пак Интригата коси развя,
защото смаза куп съдби,
така тя никога не ще повехне,
защото храни се с души.
© Неземна Все права защищены
"Доволна пак Интригата коси развя,
защото смаза куп съдби,
така тя никога не ще повехне,
защото храни се с души."