На тебе искам цялата да ти се дам
Да ме раждаш и убиваш
Да ме разплакваш и разсмиваш
Бъди за мене Дявола и Бога
Единственото ми спасение
И страшното ми заточение
Превърни се в част от мойта съвест
В мъката ми безконечна
И после щастието вечно
На тебе искам цялата да ти се дам
Да бъдеш моя светъл храм
Останал там... един и сам...
Във вените ми посинели ти течеш
Като някаква болна зараза
Лишена от капчица омраза
Кажи ми моля как да те обичам
Да те гледам ли в очите
Или да блуждая из страните
На тебе искам цялата да ти се дам
Защото сигурна не изведнъж
Бих могла да те наричам МЪЖ!
© Стефка Георгиева Все права защищены