7 мар. 2007 г., 14:36

Искам да не искам 

  Поэзия
657 0 4
Аз искам там да бъда, където нищо не се случва...
Аз искам там да ида, където няма "бъде", "съм" или пък "може".
Желая да се претопя, подобно скрап метален,
във вряща лава скришом да потъна,
да се превърна в камък, в песъчинка дребна,
подхвърляна в прибоя леден на небитието...

Желанието, жаждата -
надежда, похот или пък любов,
фантазия и мисъл възвишена,
а също глад, омраза, радост и несрета,
успехи, щастие, и смях, и плач -
тъй искам всичко да забравя!

И все пак нещо искам - желая аз... -
със цялото си "АЗ" желая да ме няма,
не искам нито да мечтая,
ни да обичам,
нито пък да мразя,
не искам да желая,
да любя,
да жадувам,
или пък добрувам...
...Кога ще му се види края?...

© Велин Евстатиев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Харесвам стилът ти на писане - истински, неподправен, не наблягаш много на римите, но пък се получава чудесно!
    Супер е!
  • Понякога и аз искам същото, като теб... Но продължавам да експериментирам, отлагайки края...
  • И този ден ще дойде, но не бързай толкова.
  • Хубав стих!
Предложения
: ??:??