Искам да съм дим.
Дим, свободен през решетките да мине,
да полети към синия необозрим килим
посипан с бяла пепел, която да отмия.
Превърни ме в дим.
Дим, свободен да се носи в небесата,
синьото е моят цвят любим,
мили Божичко, обичам красотата...
Искам аз да съм дима,
излязъл от красиви устни начервени,
на напушена девойка, потънала във самота,
загледана в красивите цветя с очи
рубинено червени.
© Йордан Серафимов Все права защищены