Омръзна ли ти?… Както всякога…
Изпи с очи стрелките на часовника.
До днеска многосрично си повтарях: Някога…
И себе си зачитах за „виновника”…
Ухапа ли те гордостта ти?... Или не те хвана…
Залиташ в пропастите със шише в ръка…
Не искам да те питам в колко стана -
поредната годишнина празнувах сам-сама!
Наивна ли съм?… Може би пък глупава…
Удавих се във хлипане и падащи звезди,
а после ги настъпих и изхрупаха
със звук солен на гниещи мечти…
Гордееш се? Не би ли трябвало?!
Събори ме в краката си с една душа…
Дали в сърцето ти се е прокрадвало
гризящо чувство, или оглуша?
Сипи ми малко - искам да съм като теб!
Пияна, горда и безчувствена жена…
Споделяща редовно нечий мироглед,
безмълвна, гневна и лишена от вина!
© Симона Гълъбова Все права защищены