искам късна есенна любов
по локви и мокри пейки
под стрехи и бутки за вестници
по спирки и скрити кафенета
любов под дъжда или на свещи
с въпроси и лесни отговори
с вечери без пердета
и сутрини с торта и чай
любов под чадър
моя и твоя
нашия
любов
неписана
нечакана
не търсена
не питаща
лека и ароматна
на горски малини и мед
любов, готова да си тръгне, когато ù дойде времето
без молби
без крясъци
без сълзи
без пусти и изморени дни
без питания
без болка
без търсения
просто си отива един ден и всичко свършва
любов без сиви спомени
с много златни есенни листа
с много капки дъжд
с мокри коси, твоите и моите
любов, надигаща се на пръсти, за да целува
мъчеща се да те прегърне с цялата си любов
даваща половин сърце (другата половина се попиля по въздуха и километрите)
любов, навеждаща се, за да целува
прегръщаща нежно и леко
обичаща по малко всеки ден
плаха любов
искам една такава любов
дъждовна и есенна
изтрептяна на лампа с книга
и много теб до мен
любов като по филмите
любов като по старите книги
любов като от черно-бяла снимка
с много целувки
с много мигове прегърнати-на-дивана
с много букви образуващи сърце
с щастлив край
любов обичаща
така любов искам
истинска
© Ирена Чалъкова Все права защищены
Мое мнение!
Видях, че си само на 20 години и мисля, че не ти трябва късна есенна, а бурна, красива и изпепеляваща любов!