Да се събуждаш всяка сутрин!
Да изчезва закрилата на съня!
Да посрещаш изпитанията трудни,
които ти изпраща деня!
За това трябват сила и смелост!
Не съм сигурна, че го мога това!
Но не съм готова да склоня глава.
Докато виждам, чувам и имам сърце,
за по-добър живот ще воювам,
дори с голи ръце!
© Маргарита Ангелова Все права защищены