Искам те! Сега и завинаги -
в знойно лято, в зимна омая,
пролетно слънцето бликнало,
в мрачни есени късче от рая.
В деня ми - облаче стихнало,
нощно сбъдната ярка звездица,
ех, прекраснице, мене обикнала,
ангелче мое и моя светица.
Искам те! Приказно хубава,
не в мечтите, не насън, а наяве,
тъй желана, въздъхвана, истинска,
с онзи лик дяволит, неподправен.
Нежна фея в синева разцелувана,
тук до мен да приседнеш, любима,
куп години магия жадувана,
във света ми, сладък блян, да те имам.
Искам те! Днес и завинаги,
в нощта ми - светулка, гълъбицата бяла,
в копнежи измолена, в сънища галена,
моя радост за миг оживяла!
© Красимир Трифонов Все права защищены