ИСКАМ ТЕ САМО ПО ГРИВНИ
... моите нощи са взривни, ала недей се плаши! –
искам те само по гривни, в облак парфюм „Givenshy”,
гол като нож от кания, праведен, грешен – и чист,
капка по капка да пия росния твой венчелист,
в светли хамаци от мълнии, пролетен дъжд – да летя,
да те възнасям на хълми – и през дъбрави с цветя,
питам – на всички езици, как ли живял съм преди? –
в сините твои зеници птица – за мен ли? – гнезди,
с теб да летя, ще ли мога? – нека небето реши! –
в светла постеля от Бога, в облак парфюм „Givenshy”.
© Валери Станков Все права защищены