Искаш ли да ме превърнеш в руина?!
Всъщност аз едва ли съм онази
крепост, за която дълго си мечтал?!
Крепостна е само моята душа,
с ей такива зидове дебели.
Искаш ли да ме превърнeш в самота?!
И по принцип, не, че съм самотница.
Скитница е само моята душа.
Сякаш че е на безлюден остров.
Искаш ли да ме превърнеш във мираж?!
Някъде в пустинята да ме заточиш.
И в оазиса на своята любов
да ме съхраняваш дълго още.
Искаш ли да ме превърнеш в суета?!
Знаеш, че от нищо нямам страх.
Затова ме превърни в мечта
и мечтай ме дълго, дълго нощем...
© Нели Все права защищены