11 сент. 2010 г., 23:00

Искреноесенно 

  Поэзия
519 0 6

ИСКРЕНОЕСЕННО

 

 

Не знам защо

обичам есен.

Обичам я

във пожълтялото листо,

обичам я във времето,

у себе си...

 

Обичам я

след лудо лято

да простира пъстрия килим

над необята

и после тихо,

уморена да заспи

под ласката

на тъжен морски бриз.

 

Като мечта докосната

и недостигната.

Като живота ми –

излъган блян.

Аз съм пълен с есенни

мигове

и умиращи с песен

цветя...

© Ангел Веселинов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??