Истина
Бяла тишина се разля в нощта.
Вятърът полюля няколко листа.
Пътеки се събраха във нежна светлина.
Луна поседна и погледна със тъга.
Слънцето държи последните сълзи.
Майка люлка хвана със ръка
и с любов разлюля хиляди деца.
Животът погледна право във това.
Земята се унесе и се завъртя.
Светът повярва и неусетно пак заспа.
Юлиано
© Юлиано Кръстев Все права защищены
...
Земята се унесе и се завъртя.
Светът повярва и неусетно пак заспа."
Главозамайващо! Но защо след истината настъпва пак съня? (Въпросът ми е реторичен...)
Поздрав за... световъртежа, Юлиано!