Върви часовникът, не спира
Промъква се в нас страхът,
Че утре или някой ден, всемира
Ще иска да разкажеш за мигът.
Какво направи, на кого помогна?
Кого спаси, на колко даде?
И колко хора в живота трогна
Без съвестта си да продаде.
Лицемерието в повече ли беше?
За егоизма имаше ли мяра?
Дали, когато даваше личеше
Че всичко в тебе, беше чиста вяра.
Страхувам се и аз от този съд
Макар да знам, че съм грешил
Единствено, когато бил съм аз без път
И после съм се чувствал, сякаш съм препил.
Но истината винаги стои
Заключена в някой тъмен ъгъл
Изкараш ли я някой път боли
Но повече боли го другия, че си го лъгал.
Затова бъдете честни първо с вас
Не се лъжете, оня вътре в теб я знае
Че истината винаги е в нас
Стои и чака да излезе.
© Hristo Hristov Все права защищены