9 февр. 2010 г., 13:15

Истини от живота... 

  Поэзия » Другая
651 0 3

Дали светът голям е, или не?
... не съм достойна да го преценявам...
Дали ще съм съборена на колене?
... едва ли има нужда да ви обяснявам...

Голямото завръщане дали е край?
... това е дело на светците...
Дали земята ни била е рай...
Това го знаят само праотците...

Прахът на цветето не е ли обич?
... попитайте пчелата, дето го отпива...
Да падаш духом е невиждан бич...
Защото знаеш - нещо бавно си отива...

А дядо Господ има ли крила?
Защо да няма - той е Вездесъщ...
А ангелите - негови ли са деца?
Защо пък не - парченца свята ръж?

Дали умира похотта?
Едва ли - ако си я искал...
Ах, лошо нещо е страстта,
когато с предразсъдъци си я оплискал!

© Симона Гълъбова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много рядко се срещат такива прекрасни стихотворения
  • Жарава, караш ме да се изчервявам!
    Ангел, точно към това се стремя- към смисъла на нещата!
  • Прекрасни стихове пишеш, Мони!
    И не са просто подредени хубави думи!!!
    Благодаря!
Предложения
: ??:??