2 янв. 2016 г., 12:01

Историография 

  Поэзия » Другая
239 0 0

Последните
пишат историята - страхливите,
оцелелите,
оздравелите.
А телата на тези,
пъчили се безсмислено,
са отдавна
предадени
на сирените.

 

Разделено,
морето над тях се затваря,
а вълните
зашива ги пяната.
Никой няма,
а няма и как
да познае
за какво са се борили
или карали.

 

И когато внезапно
ръката удавник
размаха,
от брега,
избълван от китове,
неразбрал много ясно
какво точно става,
най-неучаствалият
ще има
най-пълната версия
за събитията.

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??