25 апр. 2007 г., 22:44

История 2 

  Поэзия
500 0 0
        История 2
 
 История свята и чиста,
 родена на белия лист,
 история тъжна и истинска,
 носена от сълзи.
 
 Той бе тук, Тя там.
 Превърнал се в огън,
 изгарящ от плам,
 останал накрая горящ
 и топлещ се... сам.
 
 Тя бе там, а Той тук.
 Изгаряща без никакви следи,
 заставяща дори леда да гори,
 и горяща... за друг.
 
 История свята и чиста
 за онзи срещнат ден,
 история, останала в спомен
 и... на белия лист.
 
 25.04.2007 14:00

© Иван Иванов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??