Вървя през своята мъка.
Защото никой мен не разбра.
Изгарям, търся разлъка -
кой дявол с теб ме събра?
Безумно щастлива, безумно боли.
И своята болка притискам... докрай.
Сред всички останали... във мене си ти.
И адът сегашен... предишен е рай.
И ти нарани ме. И аз теб нараних.
Потъвахме хиляди пъти във кърви.
Ти възкреси ме, а аз те убих.
Но и до днес вървим - аз към теб първа и ти към мен първи.
Душите обречени. Последното нещо...
Желаем телата си, желаем душите си...
Един без друг - мъртви. Съдбовно, зловещо.
Отдавна със теб... сме споделили съдбите си.
И твоята мъка е моят покой.
А моята болка - твой стон.
Безумно желая ти да си мой.
А всичко се срива. Буря, погром.
Безнадеждно объркани... Завинаги. Ние.
Душите копнеят онзи паметен лик.
И когато взаимно те се открият,
става експлозия... И чува се вик.
Така те обичам... Умирам, изгарям.
Така ме желаеш - изригваш, пламтиш.
И твоето име ден и нощ аз повтарям,
без да зная, че моето ти тайно шептиш...
Тогава те срещам. Към теб се обръщам.
И нещо объркано, безсмислено сричам.
И млъквам, потъвам, във миг те прегръщам.
Защото зная, че ме обичаш. И аз... те обичам!
© Петя Терзийска Все права защищены