Залюбили се две души
с най-чистата и истинска любов.
Любовта всеки може да изкуши...
Обещали си да са заедно до последен зов.
Но когато хората разбрали
за тяхната предана любов,
всички оръжия наоколо събрали
и тръгнали срещу тях, сякаш на лов.
Трябвало да ги разделят -
двойката вършела прегрешение!
Те първо отказали да се предадат,
но това било най-правилното решение.
А какъв бил проблемът?
Защо хората ги преследвали ожесточено?
Тяхната любов попадала в графа забранена.
Да се обичат не било позволено.
Но кой и защо е забранил?
Причината и досега не знаем...
Защо любовта им убил,
може само да гадаем.
Дали заради някакво различие
във възраст, раса, или еднакъв пол?
Но разделили ги...
Трябвало да спазват благоприличие!
И сякаш им забили кол
в сърцата. И в душите нежни.
И двойката потънала във скръб.
И дните им станали безнадеждни.
На любовта обърнали гръб.
Накрая били разделени.
Заради обществото. Хората... И всички.
Две души и две вселени
останали една без друга, сам-самички.
********
Но любовта винаги побеждава
- въздига се над човешката злоба.
Макар обществото да ги разубеждава,
тяхната любов останала вярна до гроба.
И никой не успял да убие
тяхната любов безкрайна...
Защото нямало как да ги разкрие -
вече пазели я в пълна тайна.
Накрая разрешили спора
и заживели те щастливо,
далеч от "праведните" хора
и от обществото неразбрано, завистливо.
Оттогава крият своята любов.
Тази забранената.
Много по-истинска и чиста
дори от "позволената".
© Татяна Все права защищены