Историята на една любов
Едно дете през портата наднича
и влюбените гледа как броят
звездите, и пред Господ се зарича,
че някой ден за него ще блестят.
Една девойка, влюбена в звездите,
танцува блус в прегръдките на мъж,
над нея се усмихват висините
и пръскат я със ситен звезден дъжд.
Една жена по плажа боса тича,
прегърнала е звездния си час
и тихо шепне колко го обича...
Млъкни, сърце! Ти знаеш, че съм аз!
© Евгения Георгиева Все права защищены