Светъл празник е за спорта
„Тигрите” щом ритат мач!
Без пари е и транспорта,
най-великият играч
щом се вихри на полето
и забива гол след гол.
„Айде, наште – самолето
гратис фърка, без контрол,
че на Бистришкия тигър
требе да се насладим!”
Той е Вождът – други мигар
виждат се из тоя дим?
В повсеместната пушилка
кой да види фена свой –
с празно блюдо и бутилка –
сметката платил пак той.
© Борко Бърборко Все права защищены