Когато днес в България се пита,
кой, колко точно, от къде е крал...
Тогава политическата свита,
издига клоун – не и тук живял.
Та… С риск да се изложа ще заложа,
че в изборът си пак ще понесеш,
народе мой – шамари… Но, дай Боже –
това да те превърне в лъв… Не в леш.
Знай, всичко пошло като пясък си отива
и разпилява се о твоя дух – гранит…
Помни, че нищо, никак не е криво
в произходът и родния ни бит.
© Бостан Бостанджиев Все права защищены