гласувах и поетът в мене се пробуди
гласувах и заспах насред неясно чудо
гласувах и безспир вратите зейнаха пред мен
гласувах и прекрасни сълзи бликнаха -
ранен...
гласувай и небето ясно в миг ще се прочисти
гласувай и душата ти от мрак ще се избистри
гласувай и смутеното сърце ще занемее
ще се отвори гръмко мигом ще запее
доган ли или костов станишев или бойко
янев и ковачки решението е твойто
каквото и да правиш както и да мислиш
гласувай и мечтай си
за пясъците бистри...
© Нико Ников Все права защищены